joi, 23 mai 2013

ORGANIZAREA BUGETULUI DE NUNTĂ!

 
       Fie că vreți  să faceți o petrecere la cineva acasă sau să vă serbați ziua de naștere la un restaurant, ori doriți să vă organizați nunta visurilor voastre, tot trebuie să vă întocmiți bugetul în așa fel încât petrecerea voastră să fie exact cum v-ați dorit.

Bugetul evenimentului îl puteți împărți în felul următor: 

Recepție (produse alimentare, băuturi) – de la 40 la 50 % 
Flori - 10 % 
Foto/Video - 10 % 
Ținută mireasă și ținută mire – de 5 la 10 % 
Muzica – de la 5 la 10 % 
Organizatorul  - 10 - 15 % 
Diverse (Invitații, Taxă primarie, mărturii, transport, etc) – 10% 
Cheltuieli neprevazute- 5 – 15%

 Niciodată să nu împrumutați pentru a plăti o nuntă!

Ține-ți cont de faptul că nunta este o întâlnire intimă și o recepție mare peste bugetul alocat inițial ar putea să facă să plătiți încă 2,3 ani, așa nu se rentează împrumutați. 
După căsătorie apar alte cheltuieli și nu este cazul să plătiți datorii. Aveți nevoie de banii ăia. Gândiți-vă cum să vă organizați bugetul astfel încat, la final, după ce trageți linie să nu ieșiți pe minus dar  nici să nu vă  faceți idei ca veți ieși pe plus.

Consultați cu mare atenție oferta făcută de restaurant și asigurați- că nu mai aveți alte cheltuieli suplimentare de facut.
Nu cheltuiți mai mult decât ați fi anticipat într-o zonă, cu excepția cazului în care se poate reduce aceeași sumă dintr-o alta. 

Interesați-vă de costurile reale ale unei nunți!
  
     Aici bugetul este variabil, ținându-se binenteles cont de ceea ce vă  doriți, de restaurantul ales, de program artistic, etc.
Asigurați-vă că ceea ce aveți în portofel și ceea ce doriți, coincide!

Analizați-vă prețurile!
  
    Deobicei "prețul face diferența" așa că e bine să verificați de două ori  dacă ceea ce doriți completează evenimentului vostru, așa că începeți să căutați varianta cea mai bună calitate - preț, deobicei e bine să nu faceți rabat la anumite servicii cum ar fi restauratul si muzica.

Urmăriți-vă cheltuielile!
   
     În febra evenimentului, aveți tendința de a  arunca cu banii în stânga și în dreapta, așa că sumele care vi se pareau mari în alt moment al vieți, veți observa că acum sunt mici, nu faceți greșeala de a nu vă tine o evidență strictă a cheltuielilor, gândiți-va că urmează luna de miere,nu?

     În ziua de azi, tinerii își bugetează singuri nunta, dar există cazuri în care ajutorul financiar vine și de la părinți așa că nu omiteți să-i implicați de la bun început și să-i faceți să se simtă bine, dar nu-i lăsați să vă facă nunta așa cum vor ei.Nunta este a voastră, nu a lor și voi trebuie să vă simțiți bine până la urmă.
                                                 
by DeeJay Flavio mai 24, 2013

 

0 comentarii: