joi, 2 mai 2013

ECHIPAMENTUL DE SUNET - CONSOLA DE MIXAJ!



Sper ca acest articol sa fie un ghid bun in ceea ce priveste achizitionarea consolelor de mixaj necesare practicarii in conditii performante a meseriei de deejay.
Consolele de mixaj se achizitioneaza in functie de utilitatea lor dar si de pret care reflecta de fiecare data calitatea produsului.
Daca vrei sa mixati doar in casa (bedroom dj) nu va recomand modelele scumpe de echipament, daca mixati in fata unui public, atunci ecuatia se schimba si vorbim de console  profesionale unde pretul face diferenta.
Asa ca in acest articol o sa incerc sa va dau si cateva preturi informative si cateva site-uri de unde se pot cumpara aceste console de mixaj.
O consola e formata dintr-un mixer si playere sau mixer si pick-upuri. In cazul variatei digital dj, consola de mixaj  este all-in-one, mixerul si playerele sunt defapt device-uri midi conectate la calculator prin cablu usb.

Consola de mixaj Pioneer cu mixer DJM 2000 si playere CDJ 2000

Daca mixati doar in dormitor recomand mixere si playere low budget gen marca Gemini (mixer Gemini PS 1 sau PS 2, pret intre 280 ron si  430 ron, pick-up  Gemini TT-1100USB pret 550 ron, playere Gemini CDJ-250 pret 750 ron) sau produse marca Behringer. Acestea se ridica la nivelul cerintelor  dumneavoastra in cazul mixajului in casa.
Daca mixati la evenimente private sau cluburi, aici oferta este nelimitata. Ca si marci deja consacrate mentionez Pioneer, Denon, Technics, Vestax, Numark, Allen&Heath marci care in timp au trecut testul endurantei echipamentului, un motiv foarte important cand achizitionati asa ceva.
Pretul lor variaza in functie de modelul ales in orice caz la modelele de top pretul depaseste 1500 de euro.
In cazul variantei digital dj, recomand consolele de la Native Instruments si ma refer la Traktor Kontrol Z2, pret 3600 ron, la Traktor S2, pret 2200 ron sau la Traktor S4, pret 3200 ron recomandat dj-lor mai avansati, la placile de sunet Audio 4, Audio 6, Audio 8, Audio 10, placi de sunet foarte stabile care pot fi conenctate la mixerele analogice emuland in felul acesta un mixer analogic cu playere sau pick-upuri intr-o consola virtuala.
Nu se lasa mai prejos nici consola digitala de la Pioneer DDJ SX, pret 4500 ron, care foloseste ca soft, Serato, fiind una dintre cele mai reusite console digitale scoase pe piata de cei de la Pioneer, un review interesant puteti accesa aici.


Consola digitala Pioneer DDJ SX

Mai nou pe piata au aparut anumite modele ce folosesc ca tehnologie Iphone-ul sau Ipad-ul si aici metionez consolele de la Numark IDJ3, pret 950 ron sau Numark Idj Pro, pret 1550 ron destul de stabile.
     Achizitionarea consolelor de mixaj se poate face direct de pe net in sistem online, mai jos aveti cateva site-uri:
In spirit de observatie subliniez faptul ca cel mai bine este sa vizitati si showroom-urile site-rilor de unde puteti achizitiona consola care vi se potriveste. Multa bafta!

by DeeJay Flavio mai 02,2013

Un comentariu: